texter att reagera på

medan jag torkade golven i vårt lilla lilla torp
dök dom upp
där inne i huvudet
dessa små texter som är omöjligt att låta bli att nynna med till
o fundera över

dagens huvudtema (obs det var en ordvits) är björn rosenström, denna gigant bland giganterna

jag har alltså gått runt o sjungit för jörgen:

"hata hata happy our
hata detta två för en eller
10 för fem som det blev
innan jag stöp som en slev i a-l:s skrev

jag ska spy
kvicka dig rakt med ditt paraply
så du inte får dig en kaskad
av tuggad korv o melonmarmelad........"

en annan strof av samme man som mina döttrar lärt mig är

"varför, varför finns det ugnar
o varför finns det plåtar
o varför finns det formar
när ingen sen kan baka
en fluffig liten kaka
som jag då sen kan äta
när jag vill ha en fika"

eller varför inte den stilla balladen
 som jag också tackar flickorna för att jag fått lärt mig
där refrängen lyder:

men du glöm inte bort, glöm inte bort
glöm inte bort att du är värdelös - o illa omtyckt för den du är
glöm inte bort att du är värdelös - det är väl inget mer med det

ja det finns många som kan kalla sig ordens mästare
povel, robban b osv.....
jag tycker mycket om dessa oväntade texter som dyker upp när man minst anar det

från det ena till det andra
igår på hundkursen kom vi in på bl a likhundar
hur man lär dom söka....vad används
jo dels
kan man använda en sk. likplatta'
det är en metallplatta som fått legat under en avlidens kropp
dels kan man använda grisar
deras fettsyror är så pass lika människans att det knappt går att skilja dem åt
man kan även lägga avklippt hår o naglar i en påse o låta det mojsa till sig
så nu har vi klarat ut detta ämne

men nu gör vi något trevligare
varför inte dra på sig yllebyxorna o ge sig ut i snöblåsten med hundarna

robban får avsluta:
"vi får glädja oss våt att båren är på väg
och att man inte ska ge upp loppet
spritsipporna har slagit ut o lärkan slår i dyn sin sill...."








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0